Arriba el primer concert de l’any de Joventuts Musicals del Baix: ens visita el Trio Vasnier, una formació molt original integrada per Pedro José Lopez, flauta, Samuel Espinosa, viola i Carmen Alcántara, arpa.

  • DIMECRES 14 DE FEBRER DE 2018 A LES 19:30
  • SESSIÓ PRÈVIA PELS MÉS MENUTS A LES 18:30
  • A L’AUDITORI DE L’ESCOLA DE MÚSICA BLAI NET, c/Jaume I, 24
  • CONCERT ORGANITZAT PER JOVENTUTS MUSICALS DEL BAIX LLOBREGAT

 

VASNIER 2

Flamant guanyador del concurs El Primer Palau 2015 malgrat tractar-se d’una formació poc habitual, el Trío Vasnier està desenvolupant una interessant carrera i al mateix temps dona a conèixer el repertori per a flauta, viola i arpa. Una bona mostra d’això és la proposta que presenten a la Xarxa de Músiques. Un recital que inclou una tria d’obres bellíssimes, com per exemple el conegut Terzettino de Dubois, d’un romanticisme deliciós i reflexiu, el commovedor Trio Elegíac de Bax, la lírica Petitesuite de Jolivet o la Sonatine de Ravel, a partir de la cèlebre obra original per a piano. També hi té cabuda un dels nostres compositors més fèrtils i versàtils, Brotons, amb una de les seves primers obres de cambra.

 

Els integrants del Trío Vasnier: Pedro, Samuel i Carmen van fer una part dels estudis musicals a Londres, on van decidir crear un grup de cambra amb el qual compartir la seva passió per la música i treballar al més alt nivell de rendiment musical. Durant la seva formació de cambra van rebre consells de Gabriella Dall’Olio i Simon Rowland-Jones, professors del Trinity Laban College of Music and Dance i del Royal College of Music de Londres, on van obtenir la màxima qualificació en l’especialitat de música de cambra el 2013. Els integrants del Trío Vasnier s’han format en orquestres com la Gustav Mahler Jugendorchester, JONDE, EUYO, SchleswigHolstein, Rundfunk Sinfonieorchester de Berlín, Southbank Sinfonia i Gewandhausorchester, entre d’altres, i han ofert concerts individualment a sales com el Het Concertgebouw, St. Martin in the Fields i al Kings Place de Londres. El 2014 van enregistrar els trios d’Arnold Bax i Claude Debussy per a Radio Nacional de España, cicle Música Jove, obres que també han interpretat al Auditorio Nacional amb motiu del trentè aniversari de la JONDE. El 2015 van guanyar la vintena edició del Premi El Primer Palau i el Premi de la Crítica del mateix concurs organitzat pel Palau de la Música Catalana.

 

Programa:

T. Dubois: Terzettino

A. Bax: Elegiac Trio

A. Jolivet: Petite Suite

S. Brotons: Ad Infititum

M. Ravel: Sonatine en Trio (arr. Carlos Salzedo)

 

Més informació: www.soundcloud.com/trio-vasnier

Una proposta de: Fundació Orfeó Català – Palau de la Música (1r Premi El Primer Palau 2015)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: