Concert a Sant Boi del Trio Wieck, amb la proposta Lletres del Romanticisme

Dilluns 19 d’abril de 2021 a les 19:30 a Cal Ninyo, carrer Joan Bardina 44

Concert organitzat per Joventuts Musicals del Baix Llobregat

LLETRES DEL ROMANTICISME

Ana Peña, violí, Arianna Pijoan, piano, I Aleix Sala, violoncel.

Celebrem la setmana de Sant Jordi amb una proposta que relaciona música i lletres: Lletres del romanticisme és un espectacle que ofereix la possibilitat de conèixer dos dels grans compositors que van protagonitzar el Romanticisme musical, un període que prioritza l’expressió de sentiments per sobre del racionalisme que havia marcat l’època anterior. Aquesta expressió lliure no només es veu reflectida en la música dels compositors sinó que també la podem descobrir a través de les paraules que van deixar escrites.

Programa

L. van Beethoven, Piano trio en Re Major , Op. 70, Nº 1 “Ghost”

Clara Schumann, Piano trio en sol menor, Op. 17

De Ludwig van Beethoven s’han conservat tres cartes destinades al seu gran “amor immortal”. Malgrat no haver-hi proves concloents probablement eren per Anna-Marie Erdödy. Per aquest motiu sentirem el trio Op. 70 no1 de Beethoven, dedicat a aquesta comtessa i on descobrirem un Romanticisme primerenc.

De Clara Schumann ens ha arribat la correspondència que va mantenir amb Johannes Brahms, cartes que desprenen un gran afecte i tendresa. En el seu trio Op. 17 sentirem un llenguatge romàntic més madur.

La trajectòria de Beethoven i Clara Schumann no s’entén sense els llaços personals i artístics que van establir amb diferents personalitats durant la seva vida. La unió entre la música i la literatura ens ofereix una experiència estètica completa que ens acompanyarà en aquest viatge pel Romanticisme.

El trio Wieck és un projecte d’interpretació i comunicació artística. La formació va néixer l’any 2011 al Conservatori Superior de Música del Liceu, a Barcelona, fruit de l’amistat i d’una passió compartida per a la música de cambra. Format per Ana Peña (violí), Arianna Pijoan (piano) i Aleix Sala (violoncel), crea una experiència estètica al voltant de la música i la seva relació amb altres disciplines. El conjunt ha rebut classes d’Amparo Lacruz i Maria Belooussova i ha participat en festivals com el NEC de Calella, el Festival de Tardor de Sant Hilari Sacalm així com en diferents sales a Barcelona, Esparreguera o Sant Boi de Llobregat.

Comparteix-ho:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: