MARIOLA MEMBRIVES I GIORQUESTRA PRESENTEN EL AMOR BRUJO

Divendres 19 de novembre a les 19:30 a Can Massallera

Concert organitzat per Joventuts Musicals del Baix Llobregat, en col·laboració amb el Departament de Cultura de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, dins de la programació Altaveu Clàssic

Durant la tardor de 1914, la gran Pastora Imperio, cantaora i bailaora flamenca de gran renom, va encarregar a Manuel de Falla un ballet-pantomima sobre música d’arrel flamenca. Falla, fascinat per la figura de Pastora, compon l’obra en un temps rècord, presa d’una inspiració febril, basant-se en les històries de fantasmes i apareguts que li explica Rosario la Mejorana, la mare de Pastora.

Així neix El Amor Brujo, gitaneria en un acto i dos escenas, una història ballada i cantada d’amor, sang i espectres, obra mestra del segle XX i màxim exponent de la genialitat del seu autor.

La GIORQUESTRA presenta un programa que gira al voltant del modernisme musical ibèric, amb dos protagonistes: Manuel de Falla i Federico García Lorca. La proposta comptarà amb la col·laboració de la ‘cantaora’ Mariola Membrives, que interpretarà El Amor Brujo (segons la versió de 1915) i les Canciones antiguas españolas; però també amb la pianista Marta Puig, que ens oferirà la possibilitat de descobrir l’altre Falla amb el Concert per a clave i cinc instruments, una obra conceptualment i estèticament diferent però de les més interessants del compositor.

PROGRAMA

Federico García Lorca (1898-1936): Canciones españolas antiguas

Manuel de Falla (1876-1946): Concierto para clave y cinco instrumentos (versió piano)

Manuel de Falla: El amor brujo (versió original per orquestra de cambra de 1915)

MÉS INFORMACIÓ:

Altaveu Clàssic al blog de Cultura

Venda d’entrades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: