Es presenta a Sant Boi el quartet de corda Atenea, amb la proposta Quatre Veus, Tot un Món

Dimecres 10 de març de 2021 a les 19:30 a Cal Ninyo, carrer Joan Bardina 44

Concert organitzat per Joventuts Musicals del Baix Llobregat

QUATRE VEUS, TOT UN MÓN

Andrea Santiago Carrillo, violí · Gil Sisquella Oncins, violí · Bernat Santacana Hervada, viola · Àlex Olmedo Duynslaeger, violoncel

Robert Schumann: Quartet de corda núm. 3, op. 41
Benjamin Britten: Tres Divertiments per a quartet de corda
Dimitri Shostakovich: Quartet de corda nº8, op.110

El Quartet Atenea és una jove formació cambrística nascuda l’any 2018 de la mà d’estudiants de l’ESMUC i el Conservatori del Liceu, sota el mestratge del prestigiós Quartet Casals. El projecte neix de la voluntat de consolidar una formació estable que abraci el repertori clàssic escrit per a quartet de corda des del classicisme del segle XVIII fins als corrents musicals del segle XX. El quartet ha estat seleccionat per participar a diversos cursos internacionals com ara l’organitzat per Joventuts Musicals d’Alemanya a Weikersheim 2018, on van rebre classes dels professors Heime Müller, Donald Weilerstein, Vivian Hornik Weilerstein i el Quartet Casals. Van ser convidats la Swiss Chamber Concert Academy de Ginebra 2018, on van rebre classes del mestre Heinz Holliger amb un concert de clausura a la Radio Concert Hall. Han assistit a l’Acadèmia Internacional de Quartet de Vic 2018 amb el Quartet Casals. Han guanyat el 1r premi de la darrera edició del Concurs Internacional DeltaChamber Music Festival. Han actuat a diversos cicles de concerts com ara el cicle Quinze Vint-i-dos, el Cicle de Concerts de Professors del Consevatori de Manresa, el cicle l’Espai la Plana de l’OM al Kursaal de Manresa, a la inauguració del Festival Grec de Barcelona compartint escenari amb el Kronos Quartet, el cicle de Joves Talents del Pòdium de Matadepera 2019 i el Festival de Música de Wissembourg compartint cartell amb el Quatour Ébene i el Quartet Gerhard entre d’altres.

Ja podeu fer les vostres aportacions a la Marató a través del repte de l’Orquestra Comunitària de la Blai Net. Només heu de prémer aquest enllaç, disfrutar del vídeo de Nadal de l’Orquestra i fer la vostra aportació en benefici de la recerca per la COVID-19! Tot plegat en el portal que ha obert la fundació migranodearena en col·laboració amb la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio.

Les diferents orquestres i bandes de l’Escola han realitzat videomuntatges de cançons, dividint-se en grups de màxim sis components, d’acord amb les restriccions actuals. Cada grup s’ha enregistrat per separat, i després se n’ha fet el muntatge corresponent. L’objectiu es doble: felicitar-vos les festes, i contribuir a la recerca contra la COVID.

Durant els propers dies anirem publicant, així que vagin sortint del forn, els diferents muntatges. El primer és el de l’Orquestra Comunitària, que ja podeu veure ara mateix. Li seguiran els vídeos de les orquestres de corda Rubricatus, Llobregat i Jove Orquestra, de l’Orquestra de Flautes de la Blai Net, del cor BlaiKorus, i de les bandes Basic Net Band i Blai Band. Cada grup tindrà el seu propi repte, així que es publiqui us ho farem saber.

Ara fa dos anys la Blai Net  va col·laborar amb la Marató contra el càncer organitzant unes portes obertes en les que tota la comunitat va participar en tallers i concerts a la pròpia escola i a la plaça Gaietà Mestres… Enguany ens hagués agradat molt poder-ho repetir, i tornar a tenir la Blai Net i la plaça plenes com un formiguer de gent fent música, ballant i cantant. Ja sabeu que ara això no ho podem fer…

Però la tecnologia ens ajuda i ens permet persistir, i gràcies a iniciatives com la de la fundació @migranodearena, podem tornar a col·laborar en aquesta gran festa de la solidaritat i la recerca. Així, els nostres alumnes poden fer la seva contribució per a millorar la qualitat de vida de les persones malaltes de COVID, i la prevenció d’aquesta malaltia. 

Esperem que us agradi, i us animem a fer la vostra aportació a @la_marató !

El Trio de corda Descordes es presenta a Sant Boi

Dilluns 14 de desembre a les 19:30 a Cal Ninyo, carrer Joan Bardina 44
Preu de l’entrada: 3 euros
Concert organitzat per Joventuts Musicals del Baix Llobregat

El Trio Descordes és una d’aquelles formacions privilegiades en que l’àmbit professional i el familiar coincideixen… quina sort, poder fer música en família, i quin plaer per nosaltres poder-la disfrutar!

Laia Ferrer, violí, Joan Ignasi Ferrer, viola, i Esther Vila, violoncel, ens proposen un deliciós programa integrat per tres trios de Franz Joseph Haydn, obres molt representatives del repertori clàssic vienès, i un trio del compositor hongarès Léo Weiner

Mesures anti-COVID: l’aforament de Cal Ninyo estarà reduït per garantir la distància de seguretat – L’ús de masacareta és obligatori – No poden assistir a l’acte les persones que hagin donat positiu  a la COVID19 en els darrers 14 dies, o estiguin a l’espera del resultat de la prova, tinguin símptomes compatibles amb la malaltia o estiguin en quarantena – La sala s’obrirà al públic 15 minuts abans de començar.

Enguany la Blai Band ha participat al Barrejant, fira de la diversitat a Sant Boi, d’una manera ben especial: la formació va enregistrar un concert a Can Massallera, sense públic i mantenint la corresponent distància de seguretat entre els seus membres, i després el concert es va emetre pel canal YouTube de l’Ajuntament de Sant Boi.

Aquí teniu el resultat. Com podeu veure, res atura la Blai Band!

El grup de músiques d’arrel Hamsa Hamsa es presenta a Sant Boi

Dimecres 7 d’octubre a les 19:30 a Cal Ninyo, carrer Joan Bardina 44

Concert organitzat per Joventuts Musicals del Baix Llobregat

El grup barceloní Hamsa Hamsa ens proposa una fusió urbana de músiques mediterrànies, especialment de músiques sefardites i de l’Orient Mitjà, amanides amb multitud d’influències que van des del jazz fins la música balcànica. Hamsa és un símbol de protecció, relacionat amb la mà de Fàtima a les cultures àrabs. Dimecres a Cal Ninyo Hamsa Hamsa ens durà de viatge cap a l’Orient, no us ho podeu perdre!

Anna Casado Colao, veu · Ofer Ronen, llaüt (ud) i guitarra · Jon Unanua, baix elèctric i contrabaix · Albert Enkaminanko, batería i percurssió · Lluc Riba, saxòfon