LA BLAI NET A CASA: FEM MÚSICA!

En aquesta plana trobareu alguns recursos online per a convertir el confinament en una gran festa musical. De moment us proposem:

Sopa amb trossets de pa

Disfruteu en família d’aquest vídeo-tutorial de percussió corporal que ens ha enviat l’Anna Roig, professora de la Blai Net: Sopa amb trossets de pa és una cançó de la Cantata La Nana i l’Avi Papet, de l’Anna Roig. En el vídeo la trobareu a ella amb el Santi Serratosa, ex-profe de la Blai Net, que ens proposa un divertit treball de Body Percussion a partir de la cançó.

 

https://musiclab.chromeexperiments.com/

A Chrome Music Lab podreu experimentar de manera molt intuitiva amb diferents propostes de creació musical, combinades amb suports visuals lúdics i divertits.

 

https://www.incredibox.com/

Amb Incredibox podreu construir la vostra pròpia cançó sobreposant diferents bases rítmiques i de veu. Comentari de la Marta Sistach i Manén: aquesta és molt divertida. Te la pots descarregar en una tablet. Hi ha diferents versions. Consisteix en bases rítmiques i de veu que pots anar sobreposant, amb un grafisme molt divertit pels nens. Ho hem treballat a vegades a bàsic, divint el grup en tres per exemple, i cada grupet fa un dels ritmes, i els pots anar mutejant per parts, etc. els agrada molt.

http://www.buttonbass.com/

Per fer música online, amb molts recursos i possiblitats de tots els estils. Us recomanem començar amb els cubs, i sobretot no deixeu de llegir les instruccions, us ajudaran a treure molt partit de l’aplicació. Comentari del Carles Geli: Super divertit!!! Sobretot els cubes per fer música electrònica, trap, reggaetton,…

http://thenostalgiamachine.com/

Durant el confinament també hi ha estones per la nostàlgia: retroba la teva cançó preferida de l’any de la Maria Castanya, retrocedint des del 2015 fins al 1951, a The Nostalgia Machine. Comentari de la Carolina Pereira: Presiona el año que tu quieras y aparecerá la lista de las mejores canciones de aquel año de las que eran tus favoritas. UNA MARAVILLA!!

http://webdemusica.sonograma.org/activitats-recursos/

Si el que busqueu és una cosa més formal, al web de musica trobareu un directori de llocs dedicats a la didàctica musical. Comentari del Carles Geli: De cara a aprendre notes i teoria musical, potser podeu trobar-hi coses! 

ESCOLTAR MÚSICA

L’Eduard Cervera, professor de percussió i música en grup de la Blai Net, ens convida a aprofitar el confinament per recuperar el plaer d’escoltar música, proposant-nos l’audició d’una tria personal que ha fet entre els repertoris de clàssica, jazz i flamenc:

https://docs.google.com/document/d/1sMibBCeWYkHzSwOlXS0890K8fEhfkf9_EXyAclqGXCw/edit?usp=sharing

EL PETIT LICEU

El Gran Teatre del Liceu ofereix on line la seva programació d’espectacles infantils EL Petit Liceu a través del seu canal YouTube:

https://www.youtube.com/user/LiceuOperaBarcelona

 

 

%d bloggers like this: