LA BLAI NET A CASA: CLASSICS & ÒPERA

UN VA PENSIERO VIRTUAL

A l’Òpera Nabucco, el poble jueu ha caigut presoner de l’exèrcit asiri… El cor Va pensiero és el clam d’aquest poble empresonat, un cant a la llibertat esgrimit en temps de Verdi, el seu compositor, per defensar l’alliberament del poble italià oprimit per l’Imperi Austríac. Des d’aleshores el Va pensiero ha estat pel poble italià molt més que un cor, convertint-se en un himne molt popular, sovint de caràcter reivindicatiu.

Amb el confinament, i per donar moral a tothom que l’estigui patint, ens arriba des d’Itàlia aquest Va Pensiero virtual, construït amb l’aportació de cada membre de l’International Opera Choir confinat a casa seva, sobre una base orquestral pre-enregistrada. Hi ha subtítols en castellà, si no us surten directament, premeu a “configuració” del vídeo i els trobareu:

EL LICEU A CASA

El Gran Teatre de Liceu obre les seves portes i ens convida a disfrutar on line de les seves produccions i de les d’altres teatres del món, i totalment de franc. A la plataforma El Liceu a Casa trobareu diferents propostes, des de les òperes més populars de les darreres temporades, fins als espectacles infantils del Petit Liceu. En alguns casos us heu d’enregistrar com a usuaris, però no patiu, és totalment gratuït en temps de confinament:

https://www.liceubarcelona.cat/ca/elliceuacasa

L’AUDITORI A CASA TEVA

L’Auditori de Barcelona ens obre les seves portes amb una magnífica oferta online gratuïta i per a totes les edats: oncerts simfònics diaris, espectacles infantils, jazz, i un enllaç a l’espai ETS MÚSICA, una divertida selecció de fragments curts de música simfònica interpretats per l’OBC, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.

https://www.auditori.cat/ca/lauditori-a-casa-teva

LA FILHARMÒNICA DE BERLIN DE FRANC

L’Orquestra Filharmònica de Berlin obre durant un mes el seu esplèndid Digital Concert Hall, un arxiu amb centenars de concerts en vídeo, pel·lícules i entrevistesal de la més prestigiosa formació simfònica del món. I tot gratuït en ocasió dels nostres confinaments… Nomes heu d’entrar a la plana, enregistrar-vos i fer servir el xec-regal que la institució posa a la vostra disposició. A disfrutar!!

https://www.digitalconcerthall.com/es/concerts09I

LES MILLORS ÒPERES DES DE NOVA YORK

La Metropolitan Opera House està emetent en streaming aquests dies una selecció de les òperes més famoses, com la Traviata, Rigoletto o La Bohème, amb els milllors cantants del moment.:

https://www.metopera.org/

Ara bé, la proposta ha despertat tant d’interès que el web d’aquesta institució està sobrepassat… Si no us en sortiu, el Met posa a la nostra disposició un passi de 7 dies gratuït a Met Opera on demand, des d¡on podreu veure òperes de la temporada, com Turandot de Puccini:

https://www.metopera.org/season/on-demand/

 

ESCOLTAR MÚSICA

L’Eduard Cervera, professor de percussió i música en grup de la Blai Net, ens convida a aprofitar el confinament per recuperar el plaer d’escoltar música, proposant-nos l’audició d’una tria personal que ha fet entre els repertoris de clàssica, jazz i flamenc:

https://docs.google.com/document/d/1sMibBCeWYkHzSwOlXS0890K8fEhfkf9_EXyAclqGXCw/edit?usp=sharing

 

%d bloggers like this: