Presentació de l’Escola

L’Escola Municipal de Música Blai Net de Sant Boi de Llobregat és un servei educatiu adreçat a persones de totes les edats, interessos i condicions, que busquen en la música oportunitats de creixement personal i de participació en la comunitat.

La Blai Net vol ser…

  • …una Escola de Música per a tothom, perquè l’educació artística és un dret universal, i perquè la diversitat és un valor fonamental i enriquidor tant de les persones com de les societats.
  • …una Escola que posi les persones en el centre del seu projecte, per a què es puguin beneficiar de la gran capacitat de la música de generar valor, vivència i felicitat.
  • …una Escola innovadora i dinàmica,  sempre a la recerca de metodologies i recursos pedagògics que contribueixin a assolir l’èxit de tothom.
  • …una Escola participativa, perquè les persones també acudim a l’Escola per formar part d’un projecte, d’un grup, d’una il·lusió compartida.
  • …una Escola oberta a valors i continguts transversals, perquè l’art i l’educació no es poden aillar del món que els envolta.
  • …una Escola de Música oberta a l’entorn, que contribueixi a la construcció d’una comunitat amable i acollidora, oferint a la ciutadania el millor dels seus actius: la Música en viu.

Una mica d’història…

Fundada l’any 1988, l’Escola Municipal de Música de Sant Boi de Llobregat porta el nom d’un il·lustre santboià, el pianista Blai Net i Sunyer (1887-1948). De titularitat municipal, l’Escola va ser creada en el si del Patronat de Cultura de l’Ajuntament de Sant Boi. Després de passar per diverses seus provisionals, l’Escola troba la seva ubicació definitiva, des de l’any 2001, a Can Castellet, masia restaurada situada al centre de Sant Boi.

Actualment l’Escola acull, en total, més de set-cents alumnes, repartits entre Can Castellet i els serveis que realitza a les escoles Gaudí i Montbaig. Compta amb una oferta de 14 especialitats instrumentals, quatre programes generals –Sensibilització, Bàsic, Aprofundiment, Joves i adults-,  dos programes específics –Jo també i Avançat-, i una oferta de tallers de curta durada adreçada a totes les edats. Hi treballen 20 professores i professors, un conserge i un administratiu, i des de l’any 2011 pertany a l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament de Sant Boi.

L’Escola Municipal de Música Blai Net és un Centre d’Ensenyaments Artístics autoritzat pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

L’Escola compta  amb un Consell Escolar en que queden representats els diferents estaments de la comunitat educativa. Cal esmentar també la contribució de Joventuts Musicals del Baix Llobregat, entitat nascuda i vinculada al centre que organitza una temporada estable de concerts a l’Escola.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: